USSI завершив роботи на «КПП 1 Авто» моніторингового центру в СЕЗ Хоргос — Східні ворота»

USSI завершив роботи на одному з об’єктів моніторингового центру в спеціальній економічній зоні «Хоргос — Східні ворота» (Алтинколь, Казахстан). На базі програмного продукту компанії SOVA була встановлена система загального контролю території на «КПП 1Авто ». Сьогодні фахівці компанії впровадили бізнес-аналітику «Розпізнавання автомобільних номерів, причепів, контейнерів».

Вона забезпечує керуючу компанію СЕЗ оперативною інформацією по вхідномутранспорту, небезпечним вантажам, цілісності контейнерів та їх переміщення в заборонених зонах, дозволяє контролювати вантажопотік і напрямок руху транспорту, прискорює процес проходження контролю. В цілому бізнес-логіка підвищує ефективність взаємодії керуючої компанії, митниці та учасників СЕЗ.
Бізнес-аналітика включає ряд модулів — контроль проходження транспорту через КПП, контроль цілісності контейнера і небезпечні вантажі.

Наприклад, завдяки модулю «контроль цілісності контейнера» фахівці СЕЗ отримують панорамне фото контейнера (лівий і правий бор, вид зверху) в якості підтвердження як виглядав контейнер до його в’їзду на територію підприємства. Таким чином знижуються ризики керуючої компанії в разі претензій з боку учасника про пошкодження вантажу на території СЕЗ.

Модуль «про небезпечні вантажі» дозволяє за допомогою SOVA зчитувати спеціальні символи, якими маркують небезпечні вантажі. Фахівці можуть оперативно проводити звірку типу вантажу відповідно до поданої перевізником заявки ще на в’їзді на територію СЕЗ. Крім того, керуюча компанія забезпечує додаткові заходи безпеки при появі небезпечного вантажу або виявленні незаконної партії на своїй території.

У жовтні USSI планує запустити роботи по установці SOVA та супутніх бізнес логік на інших об’єктах моніторингового центру в СЕЗ «Хоргос — Східні ворота».